Тарасенкова Богатирьова Математика 5 клас решебник гдз

(нова версія підручника 2018)

Вправа 381

Умова:

Бабуся купила на базарі 4 кг яблук і 2 кг груш. Ціна 1 кг яблук - 15 грн, а груші удвічі дорожчі.
1) Знайдіть ціну 1 кг груш.
2) Що дорожче: яблука чи груші?
3) Скільки гривень бабуся заплатила за покупку?
4) Скільки гривень бабуся заплатила б за покупку, якби купила 2 кг і яблук і 4 кг груш?



Відповідь:

1) 15 • 2 = 30 (грн) - 1 кг груш;
2) груші дорожчі;
3) 4 • 15 + 2 • 30 = 120 (грн);
4) 2 • 15 + 4 • 30 = 30 + 120 = 150 (грн).



Правила до параграфу "Множення натуральних чисел"





(стара версія 2013)


Вправа 381

Умова:

У трикутнику ABC AB + ВС = 25 см, ВС + СА = 26 см, СА + АВ = 27 см. Знайдіть периметр трикутника ABC і кожну його сторону.

 

Відповідь:

АВ + ВС + ВС + СА + СА + АВ = 2(АВ + ВС + СА) = 2Р= 25 см + 26 см + 27 см = 78 см. 
1) 78 : 2 = 39 (см) — периметр трикутника.
2) 39 - 25 = 14 (см) — сторона АС. - '
3) 39 - 26 = 13 (см) — сторона АВ.
4) 39 - 27 = 12 (см) — сторона ВС.
Відповідь. АВ = 13 см, ВС = 12 см, АС = 14 см, Р = 39 см.