Математика 5 клас решебник гдз

(нова версія підручника 2018)

Вправа 436

Умова:

436



Відповідь:

1) 3 кг 600 г : 3 = 1 кг 200 г;
1 кг 200 г • 2 = 2 кг 400 г - цукру;
2) 4 кг : 2 = 2 кг - 1 частина;
2 кг • 3 = 6 кг - малини;
3) 25 • 3 + 15 • 2 = 75 + 30 = 105 (грн).




Правила до параграфу "Ділення натуральних чисел"



(стара версія 2013)


Вправа 436

Умова:

На екскурсію до Києва поїхали 112 учнів 5-А класу, 14 учнів 5-Б класу та учні 5-В класу. Скільки учнів 5-В класу поїхало на екскурсію, якщо в автобусі було 44 особи, серед яких — учні 5-х класів, 4 вчителя та екскурсовод?

 

Відповідь:

1) 44 - 4 - 1 = 39 (уч.) — 5-х класів було в автобусі.
2) 12 + 14 = 26 (уч.) — 5-А і 5-В класів було в автобусі.
3) 39 - 26 = 13 (уч.) — 5-В класу було в автобусі.
Відповідь. В автобусі було 13 учнів 5-В класу.