Тарасенкова ответы Математика 5 клас

(нова версія підручника 2018)

Вправа 619

Умова:

Знайдіть периметр прямокутника, якщо його площа дорівнює 18 см2, а сторона дорівнює: 1) 9 см; 2) 6 см; 3) 3 см.



Відповідь:

1) 18 : 9 • 2 + 9 • 2 = 22 (см);
2) 18 : 6 • 2 + 6 • 2 = 18 (см);
3) 18 : 3 • 2 + 3 • 2 = 18 (см).



Правила до параграфу "Площа прямокутника і квадрата"



(стара версія 2013)


Вправа 619

Умова:

Катер курсує річкою між двома містами, відстань між якими 63 км. Власна швидкість катера 15 км/год, а швидкість течії — 6 км/год. Знайдіть, який час витратить катер на один рейс туди і назад.



Відповідь:

1) 15 + 6 = 21 (км/год) — швидкість катера за течією річки.
2) 15 - 6 = 9 (км/год) — швидкість катера проти течії річки.
3) 63 : 21 = 3 (год) — витратить катер на шлях за течією річки.
4) 63 : 9 = 7 (год) — витратить катер на шлях проти течії річки.
5) 3 + 7 = 10 (год) — витратить катер на шлях туди і назад.
Відповідь. На один рейс туди і назад катер витратить 10 год.