Математика 5 клас

(нова версія підручника 2018)

Вправа 964

Обчисліть усно: 1) 3,3 + 1,5; 2) 2,5 + 0,3; 3) 4,7 + 2,2; 4) 4,4 + 5,2; 5) 5,2 + 8,1; 6) 11,8 + 15,1.

Умова:


Відповідь:

1) 3,3 + 1,5 = 4,8;
2) 2,5 + 0,3 = 2,8;
3) 4,7 + 2,2 = 6,9;
4) 4,4 + 5,2 = 9,6;
5) 5,2 + 8,1 = 13,3;
6) 11,8 + 15,1 = 26,9.


Правила до параграфу "Додавання і віднімання десяткових дробів"






(стара версія 2013)


Вправа 964

Умова:

Турист пройшов за чотири дні 82 км, причому кожного дня він проходив на 3 км менше, ніж попереднього. Скільки кілометрів турист пройшов останнього дня?

 

Відповідь:

Нехай пертого дня турист пройшов х км, тоді другого дня він пройшов (х - 3) км. третього дня - (х - 6) км, а четвертого - (х - 9) км.
Складаємо рівняння
х + (х - 3) + (х - 6) + (х - 9) = 82;
4х - 18 = 82;
4х = 82 + 18;
4х = 100;
х = 100 : 4;
х = 25.
Отже, останнього дня турист пройшов 25 км - 9 км = 16 км.
Відповідь. Останнього дня турист пройшов 16 км.

100 Осталось символов